?

Log in

No account? Create an account

vorige entry | volgende entry

okee ik was het een beetje vergeten met de london drukte en toen mijn internet die raar deed maar nu post ik 'm dus :p
de celestijnse belofte of the celestine prophesyik vond het een mooi verhaal , niet zozeer het verhaal zelf maar er zaten wel levensveranderende dingen in als je het toestaat
ik kan me voorstellen dat niet iedereen er voor open staat ..zeker als je niet erg spiritueel bent :)
soms leek ie een beetje op de da vinci code , niet hetzelfde mysterie maar toch weer de kerk en andere mensen die de macht hebben die die macht niet af willen staan en dus proberen het tegen te houden
ik vraag em dus af in hoeverre dat echt waar is nog
maar negen inzichten dus ...geloven jullie erin of zagen jullie het meer als een roman dan als iets wat echt waar is of waar kan zijn ?
ik denk dat het nog wel even zal duren voor we als mens echt zo ver zijn en dat we nog veel moeten leren maar ik denk dat er wel een waarheid in zit dat wij ons (weer) veel meer met spirituele zaken zijn gaan bezig houden
en de volgende die 5 boeken mag uitzoeken is cilia :)
ciel je mag er natuurlijk over nadenken ..rustig aan enzo :p en dan als je klaar bent wil je dan een entry maken met 5 titels met een beetje een toelichting ?
dan kiezen wij er eentje uit en dat is dan ons nieuwe boek

Comments

frowin
16th Sep, 2007 11:56 (UTC)
Zal ik eerst hier mijn lijstje zetten? Komt ie:

1. The Joy Luck Club (De Vreugde- en Gelukclub), Amy Tan
Prachtige verhalen die vier Chinese vrouwen in San Francisco elkaar rond de Mah Jong-tafel vertellen over hun jeugd in China. Ook hun dochters komen aan het woord, waarbij de dochter-moederverhouding in China sterk afsteekt tegen die in Amerika. Alle vier vrouwen komen rond hun huwelijksdag in Amerika aan, op een na zijn allen getrouwd met een Chinees. Ze brengen hun eigen cultuur mee, maar kunnen niet verhinderen dat die in dat vreemde land verbleekt en voor hun kinderen onbegrijpelijk is. Zo mooi!

2. Brave New World (Heerlijke Nieuwe Wereld), Aldous Huxley
Far in the future, the World Controllers have created the ideal society. Through clever use of genetic engineering, brainwashing and recreational sex and drugs all its members are happy consumers. Bernard Marx seems alone harbouring an ill-defined longing to break free. A visit to one of the few remaining Savage Reservations where the old, imperfect life still continues, may be the cure for his distress... Klassieker in de Engelse literatuur.

3. Memoirs of a Geisha (Dagboek van een Geisha), Arthur Golden
Arthur Golden toont in deze wonderbaarlijk mooie roman, opgetekend aan de hand van het authentieke levensverhaal van een van japans meest gevierde Geisha's, de wereld van schoonheid en wreedheid die achter de rijstpapieren wanden schuilgaat. En waar de uiterlijke vorm doorslaggevend is en waar mannen met elkaar wedijveren over de prijs van de maagdelijkheid van een meisje.

4. In the Fall (De Herfst), Jeffrey Lent
Een grootse, epische vertelling die drie generaties van een bijzondere familie omspant - en het gruwelijke geheim dat ze met zich meedragen. Het verhaal begint aan het eind van de Amerikaanse Burgeroorlog, een houdt de lezer gevangen tot diep in de twintigste eeuw. Wel een heel dik boek :p

5. Artemis Fowl, Eoin Colfer
Artemis Fowl is een twaalfjarig crimineel meesterbrein, altijd belust op macht en geld en immer in gezelschap van zijn boomlange bodyguard Butler. Wanneer hij erachter komt dat iedere elf een magisch boek bezit, steelt hij een exemplaar, fotografeert het met zijn digitale camera, en e-mailt het bestand naar zijn Mac G6 computer. Op ingenieuze wijze kraakt hij de code, en ontdekt zo dé manier om de elfen hun goud afhandig te maken. Artemis besluit Kapitein Holly - ElfBI's eerste vrouwelijke officier - te kidnappen stuit echter op grote weerstand van het in verhalen zo lief afgeschilderde elfenvolk. Zwaar bewapend, en uitgerust met de modernste apparatuur, zijn ze vastbesloten zijn plannen in de kiem te smoren... Jeugdboek, maar ook leuk voor volwassenen.
bohemiangeek
16th Sep, 2007 18:35 (UTC)
heel handig dat ik een paar hiervan in mijn kast heb staan :D

wil je het zelf posten of zal ik het doen ?
frowin
17th Sep, 2007 13:03 (UTC)
Doe jij het maar hoor ^_^ als je wil ;D
bohemiangeek
17th Sep, 2007 18:48 (UTC)
okee ik zal 'm posten ^_^